Hálózati praktikák – Gyorsabb internet pár lépésben

Összegyűjtöttük azokat -val együtt technikákat és még szoftvereket, amelyekkel pár lépésben gyorsabbá tehetjük webes elérésünket SZÁMÍTÓGÉP-n és még mobilon egyaránt.

-val együtt médiafogyasztás, -val együtt kölcsönhatás és még rengeteg különféle feladat túlnyomó bizonyos mértékig ma valójában on-line környezetben zajlik, kimondottan -val együtt felhőalapú applikációk használata ráadásul fokozatosan mint terjed. Ahhoz, hogy zökkenőmentesen streamelhessünk vagy akár hallgathassunk zenét, és még kényelmesen használhassuk e szolgáltatásokat, összegyűjtöttük azokat -val együtt praktikákat, amelyekkel megnövelhetjük internetkapcsolatunk sebességét.

Egy dimenzió biztosan nem dimenzió

Ahhoz, hogy megállapítsuk, miért lassú mozgás az internetelérésünk, első körben el kellene végeznünk néhány mérést szomszédság hálózatunkon. -val együtt mérések a múltban figyeljünk arra, hogy minden, -val együtt háttérben jogger alkalmazást állítsunk le, amely befolyásolhatná -val együtt teszteredményt. Az egyik legnépszerűbb sebességmérő alkalmazást, -val együtt Speedtestet egyenes -val együtt böngészőből vagy akár -val együtt megoldás mobilapplikációjának segítségével érhetjük el. Látogassunk el -val együtt Speedtest honlapjára, válasszuk ki -val együtt hozzánk legközelebb csapadék szervert, majd indítsuk el -val együtt sebességmérést. Amennyiben -val együtt kapott érdemes biztosan nem kielégítő (s mert egy dimenzió biztosan nem dimenzió), az eredményt valóban érdemes ellenőrizni azonban egy vizsga lefuttatásával. Ebben az esetben az kontraszt végett célszerű egy még egy szerveren elindítani -val együtt sebességmérést.

Válasszunk egy szabad csatornát

Sok router tényleg azonos alapbeállításokkal eljutni oda. Ez mindaddig biztosan nem probléma, egészen nem messze lévő hálózati elosztók biztosan nem ugyanazt -val együtt csatornát használják, mint csapatunk. -val együtt Wi-Fi-csatorna biztosan nem különféle, mint egy frekvenciaszint, amit az felajánlott router, kimondottan -val együtt tartalmazza társított eszközök használnak. Ez azt jelenti, hogy ha sok router próbál ugyanazon -val együtt frekvencián kölcsönhatásba, ezen a ponton -val együtt kibocsátott jelek zavarni fogják egymást. Hogy elkerüljük ezt az átfogó problémát, nézzük meghatározott, milyen csatornák vannak használatban -val együtt közelünkben. Telepítsük az díjmentes NetSurveyor programot, amely illetékes feltérképezni az hozzáférhető Wi-Fi-routereket, majd első indítás után fussuk végig -val együtt felfedezett hálózatok listáját. Keressük meghatározott személyes eszközünket, és még nézzük meghatározott, hogy -val együtt többi hálózathoz képest milyen csatornát használunk, kimondottan teherautó-e választási lehetőség növelni -val együtt köztük lévő távolságot. Minlakik nagyobb -val együtt csatornák közti megkülönböztetés (1–16), annál kisebb interferenciára számíthatunk.


Csatornák harca: -val együtt NetSurveyor segít felfedezni az kiváló csatornabeállítást

Gyúrjunk jelerősségre

Előfordulnak olyan esetek, amikor biztosan nem elég jó hatékonyan elhelyezni egy routert, hogy alkalmas jelerősséget kapjunk -val együtt lefedni kívánt hely minden pontján. Nem minden épülettípus kegyes -val együtt rádióhullámokkal ellentétes, és még belefuthatunk abba -val együtt problémába, hogy bárhova ráadásul helyezzük hálózati elosztónkat, biztosan nem érjük el -val együtt kívánt hatást. Ilyenkor két lehetőségünk teherautó. Amennyiben routerünkön állítható -val együtt kibocsátott jelek erőssége, valóban érdemes ezzel az opcióval próbálkozni első körben. Ezt -val együtt lehetőséget rendesen -val együtt fejlődött vezeték nélküli beállítások menüpontjában találjuk, ahol vagy akár számmal adhatjuk meghatározott -val együtt kívánt értéket egy tartományon {belül}, vagy akár választhatunk szegény, csatorna és még {magas} értékek közül.

Többet látni  A HTPC vajon mi? - PC World

Előfordulhat, hogy -val együtt legmagasabb kimeneti siker esetén se lesz látszólagos routerünk, vagy akár annyira legyengült -val együtt indikátor, hogy használhatatlan -val együtt rendszer sebessége. Erre -val együtt problémára út megoldást az feltételezett vezeték nélküli jelismétlő (angolul repeater vagy akár vary extender), amely megtoldja vezeték nélküli hálózatunk hatótávolságát. Ehhez azonos funkciót (WDS) sok támogató ráadásul integrál routereibe, viszont az inkompatibilitási problémák miatt szinte soha ajánlott -val együtt használata. Ha beruháztunk egy Wi-Fi-jelismétlőbe, nincs különféle dolgunk, mint megadni -val együtt meglévő hálózatban felhasználta SSID-t, titkosítási formát, kimondottan jelszót, és még -val együtt alkalmas helyre tenni -val együtt repeatert. Ezzel egy házon {belül} vagy akár akár kültéren ráadásul meglehetősen csak és még olcsón megtoldhatjuk hálózati lefedettségünket. Alternatív megoldásként – ha -val együtt falak csak elnyelik -val együtt vezetékmentes internet hullámait – valóban érdemes egy powerline adapterrel ráadásul megpróbálkozni, ami az elektromosság hálózaton küldi át -val együtt hálózati adatokat. Utóbbi szolgáltatás ezen a ponton ráadásul hatékonyan jöhet, ha egy eszközben nincs Wi-Fi-adapter, egyszerűen Ethernet-csatlakozó, többnyire ha -val együtt tétel „behálózásához” biztosan nem akarjuk lyukacsosra fúrni otthonunkat.

Quality of Service

Sok {magas} kategóriás router pótolják QoS szolgáltatást, ami ideiglenesen -val együtt csomagok priorizálását jelenti -val együtt körülményeknek megfelelően, mindezt úgy, hogy -val együtt csatlakoztatott kliensgépekhez biztosan nem kellene hozzányúlni. -val együtt QoS használatához lépjünk legyen valójában routerünk adminfelületére, és még keressük meghatározott -val együtt funkcióhoz tartozó menüpontot, majd adjunk elsőbbséget azoknak -val együtt csomagtípusoknak, amelyek fontosak -val együtt hálózati funkció szempontjából. Ha routerünk kompatibilis valamelyik kívül firmware-rel (Tomato, DD-WRT), ezen a ponton valóban érdemes elgondolkozni sajátja telepítésén, mert mindkét ROM áll -val együtt QoS-képességeket, ezért akár meglévő hálózati elosztónkon ráadásul használhatjuk ezt -val együtt értékes szolgáltatást.

Névszerverek beállítása

Az internet egy óriási rendszer, ahol -val együtt gépek meghatározott számkombinációk, IP-címek segítségével érik el egymást. Hogy -val együtt terv egyének számára ráadásul kényelmesen használható legyen, -val együtt világháló részeként kiépítették -val együtt domainnév-rendszert (Domain Name System, azaz DNS), melynek segítségével -val együtt böngésző címsorába az IP-foglalkozik helyett az felajánlott weboldal nevét írhatjuk, például 173.194.39.159 stílus helyett csak -val együtt google.hu címet használhatjuk.

Ha otthoni hálózatunkon biztosan nem változtattunk az alapértelmezett beállításokon, ezen a ponton hatalmas valószínűséggel internetszolgáltatónk DNS-kiszolgálóit használjuk, ami több esetben kielégíti az igényeket, azonban akadnak kivételek ráadásul. -val együtt lassú mozgás névfeloldás érezhető lassulást okozhat -val együtt böngészés során, következésképpen ilyen esetben valóban érdemes még egy, díjmentes névszervereket beállítani.


DNS-t, azonban gyorsat: -val együtt DNSjumper megtalálja és még beállítja -val együtt leggyorsabb névszervereket

 

Névszervereink teszteléséhez használjuk az ingyenesen hozzáférhető DNS Jumper legfrissebb verzióját, és még indítás után válasszuk ki -val együtt {jelenleg} felhasználta hálózati adapterünket, majd kattintsunk -val együtt [Válaszidő ellenőrzése] lehetőségre -val együtt bal alsó sarokban. -val együtt terv másodperceken {belül} megmutatja jelenlegi, alapértelmezett DNS-szerverünk válaszidejét, amit valóban érdemes megjegyezni -val együtt szekvenciális kontraszt érdekében. Ezután az otthoni ablak bal oldalán kattintsunk -val együtt [Leggyorsabb DNS megkeresése] menüpontra, jelöljük legyen valójában -val együtt tesztelni kívánt szervereket, és még -val együtt [Leggyorsabb DNS megkeresése] gombbal indítsuk el -val együtt keresést.

Többet látni  A PC World magazin ajándéka segít digitalizálni régi videóidat

-val együtt listában valóban érdemes kiválasztani -val együtt Google és még az OpenDNS szolgáltatását, kimondottan csapatunk ráadásul megadhatunk külön DNS-szervereket, amennyiben előfizetünk kívül névszerver-szolgáltatónál. Miután kiválasztottuk -val együtt leggyorsabb szervert, -val együtt terv főablakában, -val együtt második opciónál állítsuk legyen valójában az felajánlott szolgáltatót (például Google DNS), és még kattintsunk -val együtt [DNS alkalmazása] gombra, amivel rendszerszinten lecserélhetjük -val együtt névszerver-beállításokat. Hogy ne kelljen minden gépen átállítani -val együtt DNS-szervereket, csak navigáljunk routerünk adminfelületére, és még állítsuk át -val együtt névszerver-beállításokat, amiket legtöbb esetben -val együtt [Hálózat] menüpont során találunk. Ezek után -val együtt hálózatra csatlakoztatott gépek szintén -val együtt routeren konfigurált DNS-szervert fogják használni.

Fortélyok SZÁMÍTÓGÉP-tulajoknak

Manapsosztály -val együtt böngészőválasztás sokkal mint ízlés és még biztonság és védelem biztonság kérdése, mint sebességé, azonban -val együtt két legelterjedtebb Internet Explorer alternatíva, -val együtt Google Chrome és még -val együtt Mozilla Firefox esetében -val együtt beépülő modulokkal javíthatunk -val együtt szörfölés gyorsaságán. Mind -val együtt Chrome piacterén, thoughts pedig -val együtt Firefox kiegészítők az egyik megtaláljuk az AdBlock Plus beépülőt, amely megvédeni -val együtt keresetlen hirdetések és még bannerek megjelenését, ezzel gyorsítva az oldalak betöltési idejét.

Még egy szükséges kiegészítő -val együtt flashtartalmak blokkolására fókusz Flashblock, amelynek installálása után kiválaszthatjuk, hogy melyik flashtartalom induljon el az oldalon (alapesetben minden apróság blokkol), kimondottan fehérlistára tehetünk olyan oldalakat, ahol biztosan nem szeretnénk aktiválni -val együtt beépülőt. Harmadik és még egyben végső beépülőajánlatunk -val együtt Ghostery: amellett, hogy gyorsítja -val együtt böngészést -val együtt különböző netes követő és még közösségi média modulok blokkolásával, segít az on-line személyes magánélet megőrzésében ráadásul. -val együtt Ghostery Firefoxra és még Google Chromera egyaránt hozzáférhető.

Amennyiben valamilyen oknál fogva biztosan nem tudjuk cím hálózati problémánkat, ami -val együtt lassú mozgás internetelérést okozza, vagy akár csak mobilnetünk megosztásával érjük el -val együtt világhálót, valóban érdemes mount az Opera böngészőt és még aktiválni -val együtt beépített Turbo Mode funkciót. -val együtt megoldás bekapcsolásával az információ -val együtt norvég szervezet szerverein segítségével tömörítve érkeznek el hozzánk, ezzel adatforgalmat spórolunk, és még -val együtt böngészés sebessége ráadásul javul. -val együtt jellemző élesítéséhez -val együtt sokkal jobb alsó sarokban kattintsunk -val együtt vöröses Opera logóra, miáltal elérhetjük az Opera Turbo Mode ki- és még bekapcsoló gombját.

Android-praktikák

-val együtt mobileszközök átvették az uralmat -val együtt végfelhasználói piacon; jóval sok okostelefon és még táblagép fogy, mint SZÁMÍTÓGÉP, és még ez -val együtt hajlam évről évre erősebb lesz. Asztali gépünk vagy akár laptopunk közel mobilon ráadásul javíthatunk -val együtt netezés sebességén, viszont rendesen különféle problémákba ütközünk, mint -val együtt SZÁMÍTÓGÉP-okay esetében.


Hosszú távú gyorsaság: -val együtt Greenify azonnal hibernálja háttérben jogger alkalmazásokat

Lassul az SSD: Az Android 4.3-as kiadásáig tényleg több androidos készülék idővel lassulni kezdett, olyannyira, hogy szinte másodperceket kellett várni -val együtt programok indítására és még egy-egy weboldal betöltésére. Ez -val együtt lassulás az SSD működéséből adódik, erről ugyanis -val együtt fájlok -val együtt HDD-vel ellentétben biztosan nem kerülnek törlésre, -val együtt „törölt” adatot éppen megjelöli -val együtt terv, mint biztosan nem felhasználta területet, azonban az adat azonban folyamatosan megtalálható az SSD-n, és még e működési elvnek köszönhetően egy lehetőség után elkezd lelassulni. Erre ad megoldást -val együtt TRIM, amely kitörli -val együtt fölöslegesen számon tartott, alapvetően törölt fájlbejegyzéseket, ezzel ismét fürgévé varázsolva lassuló SSD-nket. -val együtt TRIM-támogatást az Android 4.3-as verziójában mutatta legyen valójában -val együtt Google, szomorúan akik régebbi típusú eszközzel rendelkeznek, azok vagy akár rootolják -val együtt terméket, és még telepítik -val együtt LagFix applikációt, vagy akár még egy táblagép, kimondottan okostelefon után kellene nézniük, hogy hosszú távon élvezhessék az SSD előnyeit.

Többet látni  Tippek használt telefon vásárlóknak - PC World

Futó alkalmazások: Még egy rendszeres vonatkozik, hogy rengeteg fölösleges app működtet -val együtt háttérben, ami az akkumulátoridő közel -val együtt teljesítményre ráadásul helytelen hatással teherautó. -val együtt problémát kényelmesen orvosolhatjuk egy díjmentes app letöltésével. -val együtt Greenify külön jelentése, hibernációval állítja le -val együtt háttérben jogger fölösleges applikációkat. -val együtt programok ebben az állapotban egyáltalán biztosan nem terhelik -val együtt rendszert, és még bármikor újraindíthatók. Az app telepítése után indítsuk el -val együtt programot, és még koppintsunk -val együtt [+] gombra -val együtt sokkal jobb legfelső sarokban. Itt válasszuk ki -val együtt hibernálni kívánt appokat, majd nyomjunk -val együtt pipa jelre szintén -val együtt sokkal jobb legfelső sarokban.

Amennyiben eszközünkön engedélyezett az automatizált hibernáció, különféle dolgunk valójában nincs ráadásul, -val együtt Greenify azonnal leállítja -val együtt kijelölt applikációkat. Akadnak viszont olyan elavult telefonok és még táblagépek, amelyeknél erre nincs választási lehetőség. Esetükben koppintsunk -val együtt sokkal jobb legfelső sarokban lévő menüikonra, és még válasszuk -val együtt [Create hibernation shortcut] opciót. Ezután elég jó, ha az asztalon lévő ikonra kattintunk, és még -val együtt kijelölt applikációk gyorsan hibernálódnak.

Adatforgalom tömörítése: Amellett, hogy rendszerszinten gyorsítjuk androidos eszközünket, sok mobilböngészőben ráadásul lehetőségünk teherautó az adatforgalom tömörítésére, melynek segítségével fürgébbé varázsolhatjuk az oldalak betöltését. -val együtt Google Chrome mobilváltozatánál -val együtt [Beállítások] menüpont során válasszuk -val együtt [Sávszélesség kezelése] opciót, pipáljuk legyen valójában az [Oldalak előtöltése] lehetőséget, majd koppintsunk az [Adatfelhasználás csökkentése] menüpontra. Kapcsoljuk legyen valójában -val együtt funkciót -val együtt megnyíló ablakban az [ON] gombra koppintva, ezzel -val együtt beérkező információ -val együtt Google szerverein át érkeznek majd hozzánk, tömörített formában, amivel az adatforgalom csökkentése közel -val együtt betöltési sebességet ráadásul növelhetjük. -val együtt még egy előnyben részesített androidos böngészőben, az Operában valójában régóta találunk ilyen funkciót. Nyissuk meghatározott -val együtt böngészőt, majd koppintsunk -val együtt sokkal jobb legfelső sarokban lévő vöröses Opera ikonra, és még -val együtt lenyíló menüben kapcsoljuk legyen valójában az [Off-Road Mode] funkciót. Az Opera funkciója -val együtt keresőóriás megoldásához hasonlóképpen tömöríti -val együtt beérkező adatforgalmat, azonban annál jóval agresszívabban teszi -val együtt dolgát, ami sokszor -val együtt weboldalak torzulásához ráadásul vezethet.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és még elemzéseinket itt felsorolva találod.

Látod -val együtt bejegyzést: Hálózati praktikák – Gyorsabb internet pár lépésben

Forrás: https://arupaconstrucion.com

Kategória: technologia

Leave a Reply