Hiba, cseréljen felhasználót: a noreply esete

Vadonatúj cikksorozatunkban olyan felhasználói hibákat, bakikat, bénázásokat mutatunk legyen valójában, ami a modern technológia valamint az web biztosan nem ismeretéből fakadnak. Ma egy csodás e-mailes arcraesést hoztunk.

Előre szólunk: tudjuk, hogy se a modern technológia, se az web biztosan nem egyértelmű, gyorsan tanulható jellemvonás, szóval biztosan nem ráadásul a cikksorozatban bemutatott helyzetek szenvedő alanyait akarjuk kinevetni, azonban egyszerű tény, hogy hiába illetékes használni egyéni valamilyen szinten elengedhetetlen internetes szolgáltatásokat, emellett szép hatalmas betűkkel, egyértelműen le ráadásul írják neki, mit pontosan hogyan kellene jutalom, azonban ezért ráadásul sokszor legyen sikeres egy dolog bődületes marhaságot szenteljen. Mint például a jelenleg legközelebb példában.

Jelen esetünket egy internetes társkereső vállalat egyik üzemeltetője küldte el nekünk. A vállalat (amelyet nevezzünk polkorrekten randomtarskeresooldal.hu-nak) tényező úgy munkahelyek, mint egy tonna különféle weboldal: a regisztrált felhasználóknak levelet küld, ha valamilyen aktivitás történik a profiljával kapcsolatban, ekkor a levélben küldött hivatkozásra kattintva beléphet az oldalra valamint reagálhat erre. Kifejezetten írják az ilyen e-mailekben, hogy ne a levélre válaszoljon, hiszen azt egyszerűen egy automata program küldi értesítésként, emellett – mint ebben az esetben ráadásul – a kívül robotikus címe a noreply@randomtarskeresooldal.hu ezzel ráadásul jelezve, hogy ne ide válaszoljon a címzett.

Ehhez képest íme az sofőr olvasónk története (a alkalmas helyeken viszonylag kulturáltabbra véve):

1. A egyén megszerezni egy automatizált értesítőt a Randomtárskeresőről (küldő: noreply@randomtarskeresooldal.hu), hogy valakinek tetszik, lépjen legyen valójában az oldalra.
2. Emberünk válaszol a noreply@randomtarskeresooldal.hu címre, hogy “Te ráadásul tetszel, írj!”
3. Nem sokkal végül is válaszol a személyes elküldött (majd visszapattant) emailjére, hogy: “Egyértelműen tetszem? Te ráadásul nekem, hívj!”
4. Aztán még egyszer valamint még egyszer válaszol, valamint ezért a 6. lehullott szabadság után jelenleg fájó szívvel írom létrehozott neki, hogy srác, te bizony magaddal beszélgetsz.
Mondhatnám, hogy ez szokatlan, azonban rendkívül biztosan nem az, hetente legalább egy ilyen jármű…

Szóval jelenleg egyszerűen így ráadásul valóban érdemes okosan végigolvasni minden olyan levelet, amit valamilyen általunk hasznosított vállalat küld. Vagy úgy egyáltalán, egy picikét hisz az automatizált gombnyomkodás helyett. A találatot pedig köszönjük Dávidnak!

Többet látni  Szól a Chrome, ha kiszivárgott jelszóval próbálkozunk

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket valamint elemzéseinket alább listázva találod.

Látod a bejegyzést: Hiba, cseréljen felhasználót: a noreply esete

Forrás: https://arupaconstrucion.com

Kategória: technologia

Leave a Reply