Huawei Ascend P7 teszt – Pengeélen a felső kategóriában

A bolygó 3 végső okostelefon gyártója, a kínai Huawei hasonlóképpen elkészítette az aktuális csúcstelefonját, a pengevékony P7-et.

Tavaly nyáron a Huawei elég jó hatalmas bravúrt hajtott végrehajtani, hiszen az utána bemutatott Ascend P6-ból azóta közel 4 ezer rész fogyott. Egy ideig a bolygó legvékonyabb telefonja címet hasonlóképpen bitorolták vele, valamint házaspár apróbb hibát leszámítva valóban egy szerethető valamint nagyon komolyan valóban vehető telefont készítettek. Most a kínai készítő okosan kivárta, hogy elcsituljon a Galaxy S5 körüli csinnadratta valamint azonban az LG G3 valamint iPhone 6 a múltban piacra dobta a P7-es csúcskészüléket.

Pillekönnyű valamint szupervékony

A hófehér készülék kialakítása első osztályú, a felhasznált anyagokba biztosan nem könnyen belekötni. Igazából, ha biztosan nem minden bizonnyal rajta a Huawei logó, utána elgondolkozhatnánk, hogy egy vadonatúj Apple készülékkel teherautó-e dolgunk. A P6 sajátja idején tényleg karcsú volt, a P7 ennél 2 milliméterrel lett csupán „vastagabb”, azonban a 6,5-ös érdemes azonban ezáltal megdöbbentő. Általában mert a hatalmas felülethez egy szép kevés, 124 grammos csoport társul valamint ettől kizárólag légiesnek tűnik a készülék. A P7 előlapját valamint a hátoldalát egyaránt a strapabíró Gorilla Glass 3 tartály védi, a peremen pedig egy divatos fémbetét működtet körbe. 


P6 vs P7: csupán 0,2 milliméter a megkülönböztetés

Az unibody kialakításnak köszönhetően a készülékházat biztosan nem könnyen megbontani, csupán szervízben tudják trauma nélkül szétkapni. A használathoz fontos micro SIM kártyát egy tüske segítségével előcsalható tárolórekeszbe kellene helyeznünk, de a microSD-t hasonlóképpen ilyen módszerrel juttathatjuk a készülékbe. Jobb oldalon ezenkívül egy bekapcsoló gombot valamint hangerőszabályozót találunk, bázis egy micro USB csatlakozót, legfelül pedig a kisjack csatlakozót. Az felállítása, a gombok minősége tényleg nagyon jó (PL), nincsenek illesztési hibák valamint a dizájn hasonlóképpen tényleg finom teherautó.


Az 1080p-s kijelzőt Gorilla Glass 3 védi

 

Szuper előadás valamint nagyon jó (PL) bütyök

Az Ascend P7 egyik hatalmas fegyvere a kijelzője, ami valójában biztosan nem HD, hanem Full HD felbontást kínál. Az 1920 x 1080 pixeles INCELL tábla 16 ezer különböző színek megjelenítésére minősített, betekintési szögei megdöbbentően jók, fényereje hasonlóképpen meggyőző. Az 5 hüvelykes kijelzőre vetített pixelszám tényleg súlyos, a korábbi 312 ppi-ről 445 ppi-re nőtt az érdemes, ami tűéles képet eredményez. A valójában említett Gorilla Glass 3 terv miatt a karcoktól se kellene félnünk, a nálunk járt készüléket tok nélkül kaptuk valamint magányos hajszálkarcot sem sikerült ejtenünk rajta, pedig biztosan nem bántunk vele kesztyűs kézzel.

Többet látni  A Surface Pro 4-et is veri az ASUS Transformer 3 Pro

 

Az előlapi kamerát hasonlóképpen csupán dicsérni tudjuk, szelfizésre egy 5 lencsetagból álló, 8 megapixeles Sony BSI szenzoros megoldást kapunk, ami panoráma módban hasonlóképpen használható. A kattintott picture minősége simán veri az olcsó készülékek hátlapi kameráját hasonlóképpen. Apropó hátlapi bütyök, a picit komolyabb, 13 megapixeles valamint autófókuszos variáció elég jó nagyon jó (PL) képeket készít, meglátásunk attól függ minősített kiváltani egy középkategóriás kompakt fényképezőt hasonlóképpen. A szenzor teljesítménye nagyon jó (PL), nem aggasztó a zajszűrés, kielégítő a fényereje, továbbá kapunk HDR-t valamint megkülönböztető vakut. A P7 szoftveresein hasonlóképpen tele teherautó további funkcióval, lehet panoráma képeket lőni, effektezni, hanggal felvételt indítani, sőt azonban vízjelezni valamint dátumozni hasonlóképpen a képeket. A videós funkcionalitás hasonlóképpen finom teherautó, klub 4K-s mozgóképet biztosan nem könnyen vele készíteni, az 1080p közel – tette hozzá négy kisebb méretet választhatunk, valamint rendelkezésünkre álljon össze tartalmaz célkövető koncentráció valamint képstabilizálás hasonlóképpen.


Nem látszólagos, azonban 312 ppi-ről 445 ppi-re nőtt a pixelsűrűség 

KitKat újratöltve

Csalódtunk volna, ha a Huawei elavult Androidod verzióval szúrta volna ki a szemünket. Helyette valójában az vadonatúj KitKat (4.4.2) változatot kapjuk, ami felhasználói szemmel stabilabb működést valamint sokkal jobb energiafelhasználást módszer. A gyári rendszert épp most hasonlóképpen gondosan megpiszkálták a kínaiak, az EmotionUI-ból valójában a 2.3-as verziót kapjuk. Ez abszolút egyfajta megjelenést kölcsönöz az Androidnak, viszont helyenként gyanúsan hatalmas hasonlóságot véltünk megtalálni az iOS 7.1-el, többnyire az ikonokban valamint az munkás színátmenetekben. A rendszert nagyon jó (PL) házaspár egyfajta válasz teszi kényelmesebbé, ilyen a mozgásvezérlés, a lebegő kapcsoló, a többféle kezdőképernyő, az egyszerűsített étel kiválasztása, valamint a számtalan animált koncepció. A felülről lehúzható értesítési terület valamint beállítási ikonsor hasonlóképpen megfelelően használható, szinte minden funkciót elérünk magányos kattintással. A gyári appokból valamint bölcs megoldásokból hasonlóképpen kapunk jócskán. Hasznos az optimalizálás funkcionalitás, ami segít bezárni az alkalmazásokat valamint memóriát felszabadítani. De teherautó itt! alatt azonban látszó üveg, nagyító, zseblámpa, diktafon, számológép valamint persze az összes elengedhetetlen Google alkalmazást hasonlóképpen megkapjuk.


Letisztult valamint stílusos lett az egyfajta EmotionUI 2.3

 

Többet látni  Az iPad Pro táblagépre üthet az iPhone 12 Pro

Hardveresen azonban fejlődhetne

A telefon minden szinten előrelépett, egyedül hardveresen érezzük gyengébbnek a csúcsmobiloknál. Ez leginkább utána tűnik fel, amikor egy komolyabb méretű, flash hirdetésekkel megtűzdelt weboldalt kellene betöltenünk. Érezhetően biztosan nem tudunk olyan folyékonyan átszaladni a tetejéről a darab aljáig, mint egy iPhone 5 esetében. Szerencsére ez a telefon szabvány használata ugyanakkor biztosan nem esemény elő, a étel kiválasztása valamint minden effekt gördülékenyen akció. Ennek oka, hogy a Huawei az olcsó mérték érdekében személyes magában állítja elő a SoC-ot, ami ebben az esetben egy felső-középkategóriás 28 nm-es Hisilicon Kirin 910T. A négymagos processzor chip 1,8 GHz-es órajellel rendelkezik, ezt pedig egy átlagos Mali-450MP4 grafikus burgonyaszirom egészíti ki. Memóriából 2 GB-ot kapunk, ami a 16 GB-os háttértár mellé abszolút megfelelően passzol. Klasszikus benchmark programok során érezhetően gyengébben muzsikál a P7. Az elődhöz képest helyenként 40-50 százalékot hasonlóképpen gyorsult, az AnTuTu-ban elért 25440 vonatkozás viszont azonban az egy évi LG G2-t se közelíti létrehozott, kb. a 2013-ban megjelent Galaxy S4 sebességével könnyen pariban.


Az AnTuTu-ban elért 25440 vonatkozás egész egészében nagyon jó (PL), azonban biztosan nem kivételes

 

Nőtt az aksi, azonban biztosan nem eléggé

A {vékony} dizájn nagyon jó (PL) hatással teherautó a súlyra valamint az esztétikára, ennek ellenére ennek az elektromos akkumulátor látja a kárát. A beépített lítium-polimer variáció kapacitása 2500 mAh, ami némi javulást mutat a korábbi P6-os (2000 mAh) kapacitásához képest, ennek ellenére azonban ezáltal hasonlóképpen drámai módon elmarad a konkurenciától. A Samsung Galaxy S5-nél ez az értéke 2800 mAh, a nagyon hamar érkező LG G3-nál pedig valójában 3000 mAh akkumulátort alkalmaznak. Az Ascend P7 nem számít megfelelően bírja, ha pedig tényleg hatalmas a probléma, utána azonban folyamatosan átválthatunk az “Ultra energiatakarékos módra”. Ilyenkor ugyan elvesztjük a színeket valamint a készülék internetes valamint vezetéknélküli képességeit, cserébe viszont nagyon jó (PL) házaspár további órát nyerhetünk. Átlagos használat közel egy-másfél napot tudtunk hatály, viszont számos játékkal valamint kamerázással ez az érdemes simán egy napfény alá csökkenthető.


13 megapixeles Sony BSI bütyök villanófénnyel

 

Többet látni  Rengeteg hivatalos infó érkezett az LG Velvet mobilról

A nagyon jó (PL) árazás a kiválóság kulcsa

Az LTE minősített Huawei Ascend P7 megfelelően kikupálódott, az természetesen produktív P6 után talán ez a tervezés hasonlóképpen szépen gyöngyfehér fogyni, esetleg azonban rekordot hasonlóképpen gyöngyfehér dönteni. A készülékbe kihívó belekötni, mert tényleg nagyon jó (PL) a minősége, szép valamint hatalmas felbontású kijelzője teherautó. Extrák terén se kellene szégyenkeznie, LTE valamint NFC hasonlóképpen fellelhető benne, tényleg korrekt a kamerája, szoftveresen hasonlóképpen hatalmas a KitKat-nek hála. Egyedpihenés a személyes fejlesztésű CPU-t kéne valójában lecserélni, valamint egy komolyabb példánnyal simán biztosan ott lehetne az élmezőny legelején. A P7 végső előnye a pozitív ára, ebben az esetben biztosan nem 200-220 ezerért kapunk korrekt csúcstelefont, hanem jelentően olcsóbban, körülbelül110-120 ezerért. A presztízs persze különféle vizsgálat, azonban hogy egyedi androidos készüléket keres, valamint kevésbé számít neki a lakó márkaismertség, sajátja nagyon jó (PL) vétel könnyen a Huawei Ascend P7 hasonlóképpen.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket valamint elemzéseinket itt! alatt találod.

Látod a bejegyzést: Huawei Ascend P7 teszt – Pengeélen a felső kategóriában

Forrás: https://arupaconstrucion.com

Kategória: technologia

Leave a Reply