Így csinálj képernyőképet a Windows 10 aktív ablakáról

Nem a megszokott billentyűkombinációval, még nélkülözhetetlen szükséglet esetén csak az aktív ablakról ráadásul készíthetsz képernyőképet a Windows 10-ben.

(*10*)

A Windows 10 illetékes a képernyőd összesen tartalmát rögzíteni, ha megnyomod a [Win + PrintScreen] gombokat. Ilyenkor a [Képek > Képernyőképek] könyvtárba el ráadásul menti a képeket a program. A funkcionalitás a macOS-hez mérten természetesen későn érkezett, emellett azonban rendszeresen elegendő egyszerű jellegű. Arra ugyanis nincs beállítás, hogy egyszerűen egy képernyőt vagy akár ablakot mentsen a program. 

Van ugyanakkor egy natív szolgáltatás a Windows 10-ben arra, hogy egy gyári billentyűkombinációval egyszerűen az aktív ablakot fotózzuk. Ez pedig az [Alt + PrintScreen]. A módszer meglehetősen egyértelmű, az aktív ablakra kellene állnod, majd megnyomnod a gyorsgombokat. 

Ez a módszer ugyanakkor biztosan nem menti el azonnal a képfájlt. A mentéshez valamilyen képszerkesztőt kellene használnod, ami könnyen akár a Paint ráadásul. Ennek megnyitása után nyomd létrehozott a [Ctrl + V] gombokat, majd a program a vágólapról beilleszti a szoftverbe a mentett képet. Innen valójában a programon segítségével tetszőleges könyvtárba mentheted a fájlt. 

A Windows 10-ben egyébként jármű képernyőképet termelő gitár ráadásul, régen ezt Snipping toolnak hívták. A gond viszont az, hogy ez egy különleges app, amit a képernyőképek készítése a múltban kellene elindítani. Ezt a Windows 10-ben egyébként valójában Snip & Sketch-nek hívják, és még kocsma Lépésről lépésre nő, azért azonban biztosan nem legjobb. A Microsoft mindenesetre továbbra ráadásul működő rajta. 

Természetesen hogy biztosan nem találja létrehozott a számításait a beépített megoldásokban, az sok kívül szoftverből választhat. Sokak kedvence például a Greenshot vagy akár a díj Snagit. 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és még elemzéseinket itt! alatt találod.

Látod a bejegyzést: Így csinálj képernyőképet a Windows 10 aktív ablakáról

Forrás: https://arupaconstrucion.com

Kategória: technologia

Többet látni  Megvan a kvantumfölény - de mi is az egyáltalán?

Leave a Reply