Így működik a Windows 10 Game Mode-ja

A Microsoft legutóbb némi részletet ráadásul elárult arról, csak hogy működik a Windows 10 Game Mode-ja.

A Windows 10 áprilisban érkező jelentős frissítésének – Creators Update – egyik komolyabb újdonsága a Game Mode lesz. Ez nagyobb teljesítményt sajtol ki a SZÁMÍTÓGÉP-ből játékok eközben, úgy, hogy az erőforrásokat a videojáték irányába irányítja. 

Korábban ennek ellenére csupán nagyvonalakban említette a Microsoft a Game Mode-ot. A GDC-n némi részletet ráadásul felfedett az titán- arról, csak hogy túlfeszültség a eredmény.

A Windows {jelenleg} a játékokat a többi eljárás az egyik kezeli, vagyis thoughts azonos esélyekkel igyekszik a cpu kegyeit elnyerni. A Game Mode-dal összesen magokat könnyen szentelni a játékok futtatásának, így egy hatmagos cpu például négy magot tud egy videojáték számára lefoglalni. Ez jóval teljesebb szolgáltatás, mint a Feladatkezelőben megváltoztatni a prioritásokat.


A GPU terén ráadásul többet adna a Microsoft a Game Mode-ban. Az energikus ablakokban jelenleg eleve számos erőforrást biztosít ilyen fronton a Windows, még a Game Mode keretében a játékot leszámítva minden dolog hátrasorolna a program, és még optimalizálná a GPU erőforrásait. 

Eleinte a játékosok dönthetik majd el, hogy bekapcsolják-e a Game Mode-ot vagy akár se (címenként ráadásul). A fejlesztők ennek ellenére alapértelmezetten ráadásul beállthatják majd ezt a módot. 

Komolyabban érdekel az IT? (*10*), infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és még elemzéseinket itt felsorolva találod.

Látod a bejegyzést: Így működik a Windows 10 Game Mode-ja

Forrás: https://arupaconstrucion.com

Kategória: technologia

Többet látni  Ingyen erő, avagy így tuningold a PC-d!

Leave a Reply