Melyik a legjobb vírusírtó? – PC World

Sok évi hagyományunknak megfelelően ismét egymásnak eresztettük napjaink legjobb végpontvédelmeit kizárólag célja szempontok – értsd: számok – módon. Meglepő eredményt kaptunk.

Nem könnyű a fenti kérdésre egzakt választ adni. A vírusirtó piacon csupa topkategóriás, forradalmi, trendteremtő valamint különféle, összehasonlítható kedvező jelzőkkel felcímkézett szereplő küzd egymással. Mindenki a nagyon saját termékére, választására esküszik, valamint biztosan nem szinte soha kemény nézeteltérés alakul ki a fórumokban például az eszetesek valamint az avasztosok az egyik. Az IT-biztonsági cégek marketingesei se könnyítik létrehozott a dolgunkat, hiszen minden személy a legjobbat árulja. Ki akarná a második legjobb védelemmel megvédeni gépét valamint adatait? Sok mint egymilliárd külön kártevő közel biztosan nem tényleg megéri kockáztatni.

A számok biztosan nem hazudnak?

Logikusan az a végpontvédelem sokkal jobb, amelyik számos kártevőt blokkol a kiterjedt mintából, ám a szofisztikált támadások közel biztosan nem könnyen ilyen könnyű következtetést levonni. Egy antivírus önmagában biztosan nem elég jó, pláne ekkora tervezés közel, ezért a gyártók az internetbiztonsági csomagok korszakának kezdetén tűzfalat, levélszemétszűrőt, böngészővédelmet valamint különféle egyéb heurisztikus eszközöket ráadásul beépítettek a termékeikbe, majd az egészet megfejelték a felhőalapú védelemmel, amelyen felhasználásával a végpontvédelmeket csak arról egy pingnyi lehetőség végig fel tudják készíteni a áram nulladik napi támadásokra. Az AMTSO (Anti Malware Testing Standard Organization) megjelenésével továbbá egy olyan szakember társaság ráadásul a középpontba került, amelyen felhasználásával a korábbiaknál ráadásul gyorsabbá vált a tudásmegosztás, ezért ma valójában a legtöbb kártevőre egy napon {belül} reagálni tudnak a végpontvédelmek, az AMTSO-nak beküldött vírusminták ugyanis 24 idő óra végig közkinccsé válnak.

Ennek köszönhetően a legtöbb újkori biztonság hatékonysága ma valójában 99 összeg feletti, valamint a versenyelőny azok oldalán teherautó, akik a legtöbb vadonatúj vírusmintát képesek felfedezni, ami 24 órás exkluzivitást módszer.

A kiterjedt tervezés, a azonnali reagálású szoftverek valamint az ebből adódó, kivételesen hatalmas szakértelmet kívánó tesztelési metódus miatt roppant kemény célja szempontok módon versenyeztetni a piaci szereplőket, biztosan nem ráadásul sokan vállalkoznak erre. Mindkeverd össze néhány tesztlabor – például AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin, SE Labs vagy akár éppen a magyar CheckVir – készít összehasonló teszteket, amelyek módon elméletben a fogyasztók különös képet kaphatnak arról, éppen melyek azok a végpontvédelmek, amelyek a leghatékonyabban lépnek fel a számítógépes vírusokkal ellentétes. A módszer azt mondta, hogy különféle.

Többet látni  Ingyen játékszoftver minden napra - PC World


Elsők viadala

Az első problémát a szponzorált tesztek jelentik, azaz több termelő vásárol magának függetlennek mondott teszteket, ezekben azt mondta, hogy a mintát vagy akár éppen a etnikum célját tudatosan úgy választják létrehozott, hogy a beiratkozó terméke első lehessen. Ezeket szép gyorsan ki könnyen szűrni, viszont a gyártók szívesen hivatkoznak ezekre a mérésekre. A legközelebb problémát a Egyedi, ámde alkalmatlan mintavétellel készített tesztek jelentik, ahol nyilvánvalóan azok a termékek élveznek majd elsőbbséget, amelyek a legtöbb mintát adták. Végezetül az ráadásul félrevezető könnyen, ha a vizsgálat Egyedi, a mintavétel kellően hatalmas, valamint biztosan nem kedvez egyik szereplőnek se, ám a marketingesek a tény egyszerűen egy számukra csodálatos szeletét ragadják ki a mérésekből, valamint azt helyezik piedesztálra. Emellett általában az ráadásul előfordul, hogy a tesztre különféle terméket neveznek, mint amit üzlet forgalomba hoznak, ami miatt az AMTSO idén januárban valójában figyelmeztetést feltéve ki, felhívva a laborok figyelmét a “globális” valamint a “lokális” verziók közötti problémákra.


Mivel nincs {senki}, hogy a számos mint egymilliárdos mintát tesztelné, a legközelebb utána járhatunk a címben feltett aggodalom megválaszolásához, ha számos tucatnyi Egyedi mérést vizsgálunk létrehozott, lehetőleg számos forrásból. Mi minden évben ezért teszünk, valamint idén ráadásul táblázatba gyűjtöttük, majd összesítettük három víruslabor elmúlt két évben végzett méréseit, hogy kiderüljön, a hatékonyságuk módon {jelenleg} melyik a legjobb végpontvédelem. Idén három elismert valamint elismert kutatóintézet eredményeit fésültük át: a német AV-Comparatives valamint AV-Test mellé ezúttal az AMTSO tesztelési irányelveit megvalósító SE Labs méréseit elemeztük. Ezúttal a Virus Bulletin eredményeivel biztosan nem számoltunk, a laboratórium ugyanis a nyíltan felajánlotta adataiban maroknyi információt oszt létrehozott teszteredményeiről.


Fontos tulajdonságok

A laborok méréseinél kiemelt figyelmet fordítottunk a valós körülményeket lemodellező védelmek hatékonyságára, kimondottan a fals riasztások számára. Utóbbi szükséges elem, hiszen ez mutatja létrehozott, hogy mennyire teherautó megfelelően beállítva a végpontvédelem. Egy nagyon jó (PL) vírusirtó egyszerűen utána zargatja felhasználóját, amikor az fontos. Egy engedékeny alkalmatlan hatékonysággal, csendben működő, egy aprólékos ellenben úgy próbál nagyon jó (PL) eredményt megragadni, hogy másrészt az függőleges szoftvereket ráadásul gyanúba keveri. Utóbbi keres például az F-Secure kliensére funkció, amely évek óta gyengén teljesít a fals riasztások számát tekintve. Emellett az AV-Comparatives esetén az ráadásul beszédes, hogy a vírusmotorok mennyire támaszkodnak az on-line adatbázisaikra. A Trend Microról például kiderült, hogy kiemelten, hiszen a nélkül egyszerűen 43 százalékos hatékonyságot mért az AV-Comparatives, míg a BitDefender valamint a Vipre algoritmus internet nélkül ráadásul csodálatosan munkahelyek.

Többet látni  Komoly hatással lehetnek a vásárlói babonák az iPhone 13 eladásaira


S tekintve, hogy biztosan nem egyszerűen felfedezni, hanem ártalmatlanítani ráadásul kellene a kártevőket, különleges kigyűjtöttük az AV-Comparatives adataiból a kártevő-kitermelés hatékonyságát – amennyiben az felajánlotta volt. E tekintetben az SE Labs számai ráadásul beszédesek, a laboratórium ugyanis biztosan nem százalékosan figyeli, hogy a motorok mit kapnak el valamint mit biztosan nem, hanem az algoritmusokat a attól függ pontozzák, hogy mikor lépnek akcióba egy vírussal ellentétes (gyorsan blokkolnak, vagy akár hagyják azokat elindulni), kimondottan hogy mennyire sikeresen képesek a végpontvédelmek lefegyverezni azokat. Az SE Labs eredményei az egyik tényleg megéri figyelni az kommunikáció pontszámot, amelynél a 100-as érdemes az automatizált működést, az kevesebb a felhasználófüggő akciókat jelöli. Értelemszerűen a teljesítménypontszámok azt mutatják létrehozott, hogy az feltéve szoftver program mennyire lassítja le a PC-ket.

A legjobb tíz

Tesztünk során számos mint tíz végpontvédelmet vizsgáltunk, valamint a ellentétes lévő oldalon laboronként, nagyon saját szempontjaink attól függ felállítottunk egy tízes toplistát – azokat a programokat preferáltuk, amelyeket mindhárom intézet bevizsgált. Mint ahogy látszólagos, azonban ezek az egyik ráadásul {jelentős} eltérések vannak a különböző metodika miatt, még mégis megkíséreltünk felállítani egy tízes toplistát. Esetünkben az első három helyet sorrendben a Symantec (1), a Kaspersky (2) valamint a BitDefender (3) szerezte létrehozott, amelyeket az Avira (4), az F-Secure (5), a Trend Micro (6), az ESET (7), a McAfee (8), a Vipre (9) valamint az Avast (10) megoldása megfigyelve. Ez a tíz terv {jelenleg} a bolygó tíz legjobbja, amelyek közül bátran választhatsz egyet, valamint azonban az ráadásul könnyen, hogy a te szempontjaid módon különféle lesz az első három helyezett.


Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket valamint elemzéseinket alább listázva találod.

Látod a bejegyzést: Melyik a legjobb vírusírtó? – PC World

Többet látni  Automatikusan hibernálni fogja a nem használt alkalmazásokat az Android 12

Forrás: https://arupaconstrucion.com

Kategória: technologia

Leave a Reply